MENÜ
  • Chef & Owner Profesyonel Pasta Süsleme Teknikleri

Profesyonel Pasta Süsleme Teknikleri eğitimine ek olarak, Profesyonel Yiyecek-İçecek İşletmeciliği eğitimi de alıp, kendi işletmesini açmak ve aynı zamanda mutfağının patronu olmak isteyen girişimcilere yöneliktir. 3 aylık eğitimini başarıyla tamamlayanlara MSA diploması, HACCP sertifikası, Zorunlu Hijyen Eğitimi ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Profesyonel Yiyecek – İçecek eğitimi sertifikası sunmaktadır.

Ders Konuları

  • Macaron
  • Sponge kek ve pandispanyaların üretimi ve süslenmesi
  • Sade ve içi dolgulu Cup Cake üretimi ve farklı teknikler ile süslenmesi
  • Choux hamuru ile ekler, profiterol, petit four üretimi ve süslemeleri
  • Modern Petit Four ürünleri üretimi
  • Tatlı bisküvi ve kurabiyelerin üretimi ve farklı teknikler ile süslenmesi
  • Çikolata yapımı ve süslemesi
  • Yer seçimi ve konsept mühendisliği
  • Pastilaj, şeker hamuru, gumpaste, çikolata hamuruyla süsleme
  • Royal icing ve frostinglerle süsleme
  • Şeker işleme teknikleri
  • Mirror glace
  • Wafer paper (yenilebilir gofret kağıdı) ile uygulama teknikleri
  • Naked cake
  • Banket uygulamaları
  • Fizibilite hazırlanması
  • Proje ve dekorasyon
  • Figür modelleme
  • Tüm temel uygulamaları pasta haline getirirken kullanılacak pastacı kremaları, dolguları ve ganajlarının yapımı
  • HACCP
  • Zorunlu hijyen eğitimi
  • Gıda Güvenliği
  • Mutfak ekipmanı ve malzemesi seçimi
  • Açılış aşamaları, hukuki işlemler, muhasebe sisteminin kurulması, vergiler
  • Ruhsat, açılış ve inşaat izinleri / İsim hakları, logo, fikri mülkiyet ve bunların tescilleri
  • Menülerin hazırlanması, fiyatlandırılması ve standart reçetelerin oluşturulması
  • Personel seçimi ve eğitimi
  • İş Güvenliği
  • İş Kanunu, işe alım ve İnsan Kaynakları politikası
  • Sosyal Medya
  • Satın alma, depolama, stok kontrolü
  • Halkla ilişkiler, tanıtım, reklam, promosyon ve pazarlama
  • Alkollü içkilerin tanıtımı
  • Stok-maliyet izleme, satış noktası yönetim ve bilgisayarlı kontrol sistemleri
  • Bakım, onarım, yenileme
  • Temel ilk yardım bilgileri
  • Toplam Kalite Yönetimi
  • Müşteri İlişkileri Yönetimi
  • Menü tasarımı
  • Şarap Eğitimi
  • Temel bar uygulamaları, içki ve bar servisi standartları Kahve işletmeciliği
/

MSA Mezunları Hangi Diploma ve Sertifikalara Sahip Oluyor?

  • HACCP

    HACCP
    Sertifikası

    HACCP belgesi; günümüzde gıda üretimi ile ilgili tüm fiziksel, kimyasal ve/veya mikrobiyolojik süreçlerin güvenli işleyişini sağlamak amacı ile hem yurt dışında hem de ülkemizdeki endüstriyel mutfaklarda kurumların çalışanlarından sahip olmaları beklenen bir belgedir.

Eğitmen Kadrosu

23 tam zamanlı eğitmen şef ve mutfağımıza misafir olan konuk şefler ile 30'dan fazla yerli ve yabancı profesyonelden oluşmaktadır.

TÜM EĞİTMENLER