MENÜ
  • Chef & Owner Profesyonel Aşçılık
  • YAŞ ARALIĞI

    18-40 Stajlı
    41-49 Stajsız

  • EĞİTİM SÜRESİ

    8 veya 12 Ay Stajlı
    4 Ay Stajsız

  • EĞİTİM ÜCRETİ

    Profesyonel Aşçılık
    24.600 TL (6.200 Euro)*
    Uzun Dönem Profesyonel Aşçılık
    36.300 TL (9.100 Euro)*

    Ücret ve Ödeme Seçenekleri
  • EĞİTİM DÖNEMLERİ

    Mayıs '17

    Dönem Başlangıç Tarihleri

Chef & Owner, Profesyonel/Stajsız Profesyonel/Uzun Dönem Profesyonel Aşçılık eğitimine ek olarak, Yiyecek-İçecek İşletmeciliği eğitimi de alıp, kendi işletmesini açmak ve aynı zamanda mutfağının patronu olmak isteyen girişimcilere yöneliktir.

Uluslararası bir mesleki eğitim akreditasyon kurumu olan City & Guilds eğitim içerik ve sistemi uygulanır. City & Guilds diploması*, Zorunlu Hijyen Eğitimi Sertifikası, HACCP sertifikası ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika sunmaktadır. Stajlı programlarla alındığında 8 ay, uzun dönem aşçılık programıyla alındığında 12 ay, stajsız program alındığında ise 4 ay sürer.

* City & Guilds diploması, sadece 8 veya 12 aylık eğitimi tamamlayanlara verilmektedir.

Ders Konuları

  • Tabak Sunumu
  • Mutfak Ekipmanları
  • Menü Planlama
  • Satın Alma
  • Bağlayıcılar
  • Gıda Güvenliği
  • İş Güvenliği
  • Maliyet Hesaplama
  • Beslenme
  • Bıçak Kullanımı ve Kesim Teknikleri
  • Kemik Suları
  • Temel Soslar
  • Emülsiyon Soslar
  • Yumurtalar
  • Sandviçler
  • Et Kesim Teknikleri
  • Pasta ve Ekmekçiliğe Giriş
  • Salatalar ve Sosları
  • Sote Tekniği
  • Rosto Tekniği
  • Çorbalar
  • Izgara Tekniği
  • Wokta Pişirme Tekniği
  • Kümes Hayvanları ve Pişirme Teknikleri
  • Derin Yağda Kızartma Tekniği
  • Klasik Türk Mutfağı (1. Modül)
  • Deniz Mahsülleri ve Pişirme Teknikleri
  • Az Yağda Kızartma Tekniği
  • Kaynatma Tekniği
  • Poşe Tekniği
  • Fırında Pişirme Tekniği
  • Breze Tekniği
  • Sakatatlar ve Pişirme Teknikleri
  • Yahni Tekniği
  • Buharda Pişirme Tekniği
  • Vejetaryen Mutfağı
  • Yer seçimi ve konsept mühendisliği
  • Soğuk Mutfak Hazırlığı
  • Sebze, Baklagil ve Pişirme Teknikleri
  • Makarnalar
  • Pirinç, Türevleri ve Pişirme Teknikleri
  • Fizibilite hazırlanması
  • Proje ve dekorasyon
  • Mutfak ekipmanı ve malzemesi seçimi
  • Açılış aşamaları, hukuki işlemler, muhasebe sisteminin kurulması, vergiler
  • Ruhsat, açılış ve inşaat izinleri / İsim hakları, logo, fikri mülkiyet ve bunların tescilleri
  • Menülerin hazırlanması, fiyatlandırılması ve standart reçetelerin oluşturulması
  • Personel seçimi ve eğitimi
  • İş Kanunu, işe alım ve İnsan Kaynakları politikası
  • Sosyal Medya
  • Satın alma, depolama, stok kontrolü
  • Halkla ilişkiler, tanıtım, reklam, promosyon ve pazarlama
  • Alkollü içkilerin tanıtımı
  • Stok-maliyet izleme, satış noktası yönetim ve bilgisayarlı kontrol sistemleri
  • Bakım, onarım, yenileme
  • Temel ilk yardım bilgileri
  • Toplam Kalite Yönetimi
  • Müşteri İlişkileri Yönetimi
  • Menü tasarımı
  • Sofra düzenlemeleri ve servis standartları
  • Şarap Eğitimi
  • Profesyonel mutfağa giriş
  • Et ve sebze suları, soslar ve çorbalar
  • Kırmızı etler
  • Deniz ürünleri
  • Pirinçler ve pilavlar
  • Salatalar ve sosları
  • Tatlılar
  • Temel bar uygulamaları, içki ve bar servisi standartları Kahve işletmeciliği
/

MSA Mezunları Hangi Diploma ve Sertifikalara Sahip Oluyor?

  • City & Guilds

    City & Guilds
    Diploması

    MSA profesyonel eğitimini tamamlayan MSA öğrencileri, dünyanın en büyük mesleki eğitim akreditasyon kurumu olan City & Guilds’in uluslararası diplomasını almaya hak kazanırlar.

Eğitmen Kadrosu

23 tam zamanlı eğitmen şef ve mutfağımıza misafir olan konuk şefler ile 30'dan fazla yerli ve yabancı profesyonelden oluşmaktadır.

TÜM EĞİTMENLER