MENÜ
  • Chef & Owner Profesyonel Pasta ve Ekmekçilik
  • YAŞ ARALIĞI

    18-40 Stajlı
    41 - 49 Stajsız

  • EĞİTİM SÜRESİ

    Stajlı 8 Ay
    Stajsız 4 Ay

  • EĞİTİM ÜCRETİ

    Profesyonel Pasta ve Ekmekçilik
    22.100 TL (6.550 Euro)*
    Uzun Dönem Profesyonel Pasta ve Ekmekçilik
    33.100 TL (9.050 Euro)*

    Ücret ve Ödeme Seçenekleri
  • EĞİTİM DÖNEMLERİ

    Ocak ’17

    Dönem Başlangıç Tarihleri

Chef & Owner, Profesyonel/Stajsız /Uzun Dönem Profesyonel Pasta ve Ekmekçilik eğitimine ek olarak, Yiyecek-İçecek İşletmeciliği eğitimi de alıp, kendi işletmesini açmak ve aynı zamanda mutfağının patronu olmak isteyen girişimcilere yöneliktir.

Uluslararası bir mesleki eğitim akreditasyon kurumu olan City & Guilds eğitim içerik ve sistemi uygulanır.

City & Guilds diploması*, Zorunlu Hijyen Eğitimi Sertifikası, HACCP sertifikası ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika sunmaktadır. Stajlı programlarla alındığında 8 ay, uzun dönem aşçılık programıyla alındığında 12 ay, stajsız program alındığında ise 4 ay sürer.

* City & Guilds diploması, sadece 8 ay veya 12 aylık eğitimi tamamlayanlara verilmektedir.

Ders Konuları

  • Tabak Sunumu
  • Mutfak Ekipmanları
  • Menü Planlama
  • Satın Alma
  • Aşçılık 1
  • Tatlı Kurabiyeler
  • Custardlar (Yumurta bazlı kremalar)
  • Donuk Tatlılar
  • Şeker Hamuruna Giriş
  • Maliyet Hesaplama
  • Beslenme
  • Kekler
  • Cupcake
  • Muffin
  • Türk Tatlıları
  • Pandispanya ve Sponge’lar
  • Klasik Pasta Yapım Teknikleri
  • Geleneksel Pasta Yapım Teknikleri
  • Modern Pasta Yapım Teknikleri
  • Aşçılık 2
  • Gıda Güvenliği ve İş Güvenliği
  • Merengler
  • Macaron
  • Tartlar ve Pie’lar
  • Ekmekler
  • Laminalı Hamurların Üretim ve İşleme Teknikleri
  • Dökme Hamurların Üretim ve İşleme Teknikleri
  • Cheesecakeler
  • Custardlar (Yumurta bazlı kremalar)
  • Tabak Tatlıları
  • Yer seçimi ve konsept mühendisliği
  • Fizibilite hazırlanması
  • Proje ve dekorasyon
  • Mutfak ekipmanı ve malzemesi seçimi
  • Açılış aşamaları, hukuki işlemler, muhasebe sisteminin kurulması, vergiler
  • Ruhsat, açılış ve inşaat izinleri / İsim hakları, logo, fikri mülkiyet ve bunların tescilleri
  • Menülerin hazırlanması, fiyatlandırılması ve standart reçetelerin oluşturulması
  • Personel seçimi ve eğitimi
  • İş Kanunu, işe alım ve İnsan Kaynakları politikası
  • Sosyal Medya
  • Satın alma, depolama, stok kontrolü
  • Halkla ilişkiler, tanıtım, reklam, promosyon ve pazarlama
  • Alkollü içkilerin tanıtımı
  • Stok-maliyet izleme, satış noktası yönetim ve bilgisayarlı kontrol sistemleri
  • Bakım, onarım, yenileme
  • Temel ilk yardım bilgileri
  • Toplam Kalite Yönetimi
  • Müşteri İlişkileri Yönetimi
  • Menü tasarımı
  • Sofra düzenlemeleri ve servis standartları
  • Şarap Eğitimi
  • Temel bar uygulamaları, içki ve bar servisi standartları Kahve işletmeciliği
/

MSA Mezunları Hangi Diploma ve Sertifikalara Sahip Oluyor?

  • City & Guilds

    City & Guilds
    Diploması

    MSA profesyonel eğitimini tamamlayan MSA öğrencileri, dünyanın en büyük mesleki eğitim akreditasyon kurumu olan City & Guilds’in uluslararası diplomasını almaya hak kazanırlar.

  • M.E.B.

    M.E.B.
    Sertifikası

    MSA profesyonel eğitim programları T.C. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı programlar olup, başarıyla tamamlanmaları durumunda katılımcılara program sertifikası verilmektedir.

  • HACCP

    HACCP
    Sertifikası

    HACCP belgesi; günümüzde gıda üretimi ile ilgili tüm fiziksel, kimyasal ve/veya mikrobiyolojik süreçlerin güvenli işleyişini sağlamak amacı ile hem yurt dışında hem de ülkemizdeki endüstriyel mutfaklarda kurumların çalışanlarından sahip olmaları beklenen bir belgedir.

Eğitmen Kadrosu

23 tam zamanlı eğitmen şef ve mutfağımıza misafir olan konuk şefler ile 30'dan fazla yerli ve yabancı profesyonelden oluşmaktadır.

TÜM EĞİTMENLER