MENÜ
  • Profesyonel Aşçılık

Aşçılığı profesyonel bir meslek olarak gören, uluslararası bir kariyer olarak kabul eden kişilere yönelik hazırlanmıştır. Uluslararası bir mesleki eğitim akreditasyon kurumu olan City & Guilds eğitim içerik ve sistemi uygulanır. 18-40 (stajlı) ve 41-49 (stajsız) yaş arası adaylara yöneliktir. İlk 4 ay MSA’nın profesyonel mutfaklarında pratik temel eğitim, son 4 ay MSA tarafından belirlenen/onaylanan sektörün önde gelen işletmelerinde staj ile gerçekleşen, toplam 8 aylık dönemi kapsar. City & Guilds diploması*, Zorunlu Hijyen Eğitimi Sertifikası, HACCP sertifikası ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika sunmaktadır.

* City & Guilds diploması, sadece 8 aylık eğitimini başarıyla tamamlayanlara verilmektedir.

Ders Konuları

  • Tabak Sunumu
  • Mutfak Ekipmanları
  • Menü Planlama
  • Satın Alma
  • Gıda Güvenliği
  • İş Güvenliği
  • Maliyet Hesaplama
  • Beslenme
  • Bıçak Kullanımı ve Kesim Teknikleri
  • Kemik Suları
  • Bağlayıcılar
  • Temel Soslar
  • Emülsiyon Soslar
  • Yumurtalar
  • Sandviçler
  • Et Kesim Teknikleri
  • Pasta ve Ekmekçiliğe Giriş
  • Salatalar ve Sosları
  • Sote Tekniği
  • Çorbalar
  • Rosto Tekniği
  • Izgara Tekniği
  • Wokta Pişirme Tekniği
  • Kümes Hayvanları ve Pişirme Teknikleri
  • Derin Yağda Kızartma Tekniği
  • Deniz Mahsülleri ve Pişirme Teknikleri
  • Az Yağda Kızartma Tekniği
  • Kaynatma Tekniği
  • Klasik Türk Mutfağı
  • Fırında Pişirme Tekniği
  • Poşe Tekniği
  • Breze Tekniği
  • Sakatatlar ve Pişirme Teknikleri
  • Yahni Tekniği
  • Buharda Pişirme Tekniği
  • Vejetaryen Mutfağı
  • Av Hayvanları ve Pişirme Teknikleri
  • Soğuk Mutfak Hazırlığı
  • Sebze, Baklagil ve Pişirme Teknikleri
  • Makarnalar
  • Pirinç, Türevleri ve Pişirme Teknikleri
/

MSA Mezunları Hangi Diploma ve Sertifikalara Sahip Oluyor?

  • City & Guilds

    City & Guilds
    Diploması

    MSA profesyonel eğitimini tamamlayan MSA öğrencileri, dünyanın en büyük mesleki eğitim akreditasyon kurumu olan City & Guilds’in uluslararası diplomasını almaya hak kazanırlar.

  • HACCP

    HACCP
    Sertifikası

    HACCP belgesi; günümüzde gıda üretimi ile ilgili tüm fiziksel, kimyasal ve/veya mikrobiyolojik süreçlerin güvenli işleyişini sağlamak amacı ile hem yurt dışında hem de ülkemizdeki endüstriyel mutfaklarda kurumların çalışanlarından sahip olmaları beklenen bir belgedir.

  • M.E.B.

    M.E.B.
    Sertifikası

    MSA profesyonel eğitim programları T.C. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı programlar olup, başarıyla tamamlanmaları durumunda katılımcılara program sertifikası verilmektedir.