MENÜ
  • Profesyonel Aşçılık

Aşçılığı profesyonel bir meslek olarak gören, uluslararası bir kariyer olarak kabul eden kişilere yönelik hazırlanmıştır. Uluslararası bir mesleki eğitim akreditasyon kurumu olan City & Guilds eğitim içerik ve sistemi uygulanır. 18-40 (stajlı) ve 41-49 (stajsız) yaş arası adaylara yöneliktir. İlk 4 ay MSA’nın profesyonel mutfaklarında pratik temel eğitim, son 4 ay MSA tarafından belirlenen/onaylanan sektörün önde gelen işletmelerinde staj ile gerçekleşen, toplam 8 aylık dönemi kapsar. City & Guilds diploması*, Zorunlu Hijyen Eğitimi Sertifikası, HACCP sertifikası ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika sunmaktadır.

* City & Guilds diploması, sadece 8 aylık eğitimini başarıyla tamamlayanlara verilmektedir.

Ders Konuları

  • Tabak Sunumu
  • Mutfak Ekipmanları
  • Menü Planlama
  • Satın Alma
  • Gıda Güvenliği
  • İş Güvenliği
  • Maliyet Hesaplama
  • Beslenme
  • Bıçak Kullanımı ve Kesim Teknikleri
  • Kemik Suları
  • Bağlayıcılar
  • Temel Soslar
  • Emülsiyon Soslar
  • Yumurtalar
  • Sandviçler
  • Et Kesim Teknikleri
  • Pasta ve Ekmekçiliğe Giriş
  • Salatalar ve Sosları
  • Sote Tekniği
  • Çorbalar
  • Rosto Tekniği
  • Izgara Tekniği
  • Wokta Pişirme Tekniği
  • Kümes Hayvanları ve Pişirme Teknikleri
  • Derin Yağda Kızartma Tekniği
  • Deniz Mahsülleri ve Pişirme Teknikleri
  • Az Yağda Kızartma Tekniği
  • Kaynatma Tekniği
  • Klasik Türk Mutfağı
  • Fırında Pişirme Tekniği
  • Poşe Tekniği
  • Breze Tekniği
  • Sakatatlar ve Pişirme Teknikleri
  • Yahni Tekniği
  • Buharda Pişirme Tekniği
  • Vejetaryen Mutfağı
  • Av Hayvanları ve Pişirme Teknikleri
  • Soğuk Mutfak Hazırlığı
  • Sebze, Baklagil ve Pişirme Teknikleri
  • Makarnalar
  • Pirinç, Türevleri ve Pişirme Teknikleri
/

MSA Mezunları Hangi Diploma ve Sertifikalara Sahip Oluyor?

  • City & Guilds

    City & Guilds
    Diploması

    MSA profesyonel eğitimini tamamlayan MSA öğrencileri, dünyanın en büyük mesleki eğitim akreditasyon kurumu olan City & Guilds’in uluslararası diplomasını almaya hak kazanırlar.

  • HACCP

    HACCP
    Sertifikası

    HACCP belgesi; günümüzde gıda üretimi ile ilgili tüm fiziksel, kimyasal ve/veya mikrobiyolojik süreçlerin güvenli işleyişini sağlamak amacı ile hem yurt dışında hem de ülkemizdeki endüstriyel mutfaklarda kurumların çalışanlarından sahip olmaları beklenen bir belgedir.

Eğitmen Kadrosu

23 tam zamanlı eğitmen şef ve mutfağımıza misafir olan konuk şefler ile 30'dan fazla yerli ve yabancı profesyonelden oluşmaktadır.

TÜM EĞİTMENLER