MENÜ
  • Türk Mutfağı
  • YAŞ ARALIĞI

    18-Üst yaş sınırı yoktur.

  • EĞİTİM SÜRESİ

    2 Hafta - 1 veya 2 haftalık modüllerden oluşur.

  • EĞİTİM ÜCRETİ

    Eğitim tarihi açıklanınca belli olacaktır.

    Ücret ve Ödeme Seçenekleri
  • EĞİTİM DÖNEMLERİ

    Yeni eğitim tarihi belirlenince açıklanacaktır.

    Dönem Başlangıç Tarihleri

Uluslararası diplomalı ilk ve tek Profesyonel Türk Mutfağı Eğitimidir. MSA mezunları ile profesyonel mutfak ve yiyecek-içecek sektöründe eğitim almakta veya çalışmakta olan kişilere yöneliktir.

Eğitim programı, Türk Mutfağı, Anadolu Yöresel Halk Mutfakları ve Doğu Akdeniz yemek ve sofra kültürleri ile ilgili, odaklı ve yoğun bir içeriğe sahiptir. 2 hafta sürer. Türk Mutfağı Eğitimi MSA’nın bir ‘İleri Seviye’ eğitim programıdır; katılımcı adayların temel profesyonel aşçılık eğitimi almış olmaları gereklidir. Türk Mutfağı Eğitimi, uluslararası profesyonel mutfak okulları ile MSA arasındaki değişim programlarına dahil olan bir eğitimdir. Scottish Qualifications Authority (SQA) tarafından ‘uluslararası belgeli akademik bir eğitim olarak’ akredite edilmiştir. Klasik Türk Mutfağı (Saray Mutfağı) ve Yöresel Anadolu Halk Mutfakları olmak üzere birer haftalık iki modülden oluşur. İlk modülde, Klasik Türk Mutfağı olarak tanıdığımız yemekler, bu yemeklere ait dönemsel tarih ve kültürel bilgiler aktarılır, yemekler en klasik tarifleriyle hazırlanır, bugünün en yenilikçi sofralarında bile uygulanabilecek çeşitli yorumlar sunulur. Yöresel Anadolu Halk Mutfakları modülünde ise ülke haritası gastronomik anlamda bölgelere ayrılarak incelenir. Bu bölgeler iklim, iklime uygun tarım-hayvancılık durumu, bölgede yetişen malzemeler, pişirme teknikleri, mutfakta kullanılan araç-gereçler anlamında gruplanmıştır. Eğitimde her bölgeyi öncelikli olarak temsil eden ‘kahraman yemekler’ incelenerek hazırlanır.

Ders Konuları

  • Klasik Türk Mutfağı *(1. Modül)

  • Türk Mutfağı'na Giriş
  • Ön Hazırlıklar ve Sonrasında Mısır Çarşısı Gezisi
  • Çorbalar
  • Hamur İşleri ve Börekler
  • Et Yemekleri
  • Sebze ve Dolmalar
  • Zeytinyağlı, Meze ve Salatalar
  • Pilavlar
  • Balıklar
  • Turşular
  • Tatlılar
  • Yöresel Anadolu Mutfağı * (2. Modül)

  • Marmara Bölgesi, Balkan kültürleri
  • Ege Bölgesi, Yunan & Akdeniz etkileri
  • İç Anadolu Bölgesi
  • Kuzey Türkiye, Karadeniz Bölgesi, Kafkas & Rus kültürleri
  • Doğu Anadolu Bölgesi, Ermeni etkileri ve diğer bölgesel kültürler
  • Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri, Ortadoğu etkileri
/

MSA Mezunları Hangi Diploma ve Sertifikalara Sahip Oluyor?

  • M.E.B.

    M.E.B.
    Sertifikası

    MSA profesyonel eğitim programları T.C. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı programlar olup, başarıyla tamamlanmaları durumunda katılımcılara program sertifikası verilmektedir.

Eğitmen Kadrosu

23 tam zamanlı eğitmen şef ve mutfağımıza misafir olan konuk şefler ile 30'dan fazla yerli ve yabancı profesyonelden oluşmaktadır.

TÜM EĞİTMENLER