MENÜ
  • Uzun Dönem Profesyonel Pasta ve Ekmekçilik

Her biri 4 ay süren 3 eğitim döneminden oluşan, sürekli gelişim ve ileri seviye beceri kazanımını hedefleyen uzun dönemli bir meslek eğitimidir. 18-40 yaş arası adaylara yöneliktir.

Uluslararası bir mesleki eğitim akreditasyon kurumu olan City & Guilds eğitim içerik ve sistemi uygulanır.

Eğitimin ilk 4 ayı MSA'nın profesyonel mutfaklarında pratik temel eğitim olarak verilir. İkinci 4 ayında öğrenciler el becerisini ve tecrübelerini pekiştirmeye yönelik ileri seviye dersler alırlar. Son 4 ayı MSA tarafından belirlenen/onaylanan sektörün önde gelen işletmelerinde mecburi stajlarını yaparak tamamlarlar. İleri seviye City & Guilds diploması, Zorunlu Hijyen Eğitimi Sertifikası, HACCP sertifikası ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika sunmaktadır.

Ders Konuları

  • İlk 4 Ay

  • Tabak Sunumu
  • Mutfak Ekipmanları
  • Menü Planlama
  • Satın Alma
  • Aşçılık 1
  • Gıda Güvenliği
  • İş Güvenliği
  • Maliyet Hesaplama
  • Beslenme
  • Bıçak Kullanımı ve Kesim Teknikleri
  • Tuzlu Kurabiyeler
  • Tatlı Kurabiyeler
  • Kekler
  • Türk Tatlıları
  • Pandispanya ve Sponge’lar
  • Klasik Pasta Yapım Teknikleri
  • Geleneksel Pasta Yapım Teknikleri
  • Modern Pasta Yapım Teknikleri
  • Cupcake’ler ve Muffin’ler
  • Kızartma Hamurları
  • Merengler
  • Macaron
  • Tartlar ve Pie’lar
  • Ekmekler
  • Laminalı Hamurların Üretim ve İşleme Teknikleri
  • Dökme Hamurların Üretim ve İşleme Teknikleri
  • Cheesecakeler
  • Custardlar (Yumurta bazlı kremalar)
  • Tabak Tatlıları
  • Çikolataya Giriş
  • Donuk Tatlılar
  • Şeker Hamuruna Giriş
  • Yiyecek içecek işletmeciliğinde yöneticilik becerileri
  • Gıda güvenliği yöneticiliği Dünya gastronomisi
  • İleri seviye modern petit four’ların üretimi (Macaron, nougat, lokum)
  • İleri seviye mayalı, mayasız ve dökme hamurlu ürünlerin üretimi
  • İleri seviye laminalı hamur hazırlama ve işleme teknikleri
  • İleri seviye ekmek üretimi
  • İleri seviye artizan ekmek üretimi
  • Özel amaçlı kekler (diyabetik, çölyak)
  • Pastilaj (İleri seviye şeker hamuru kaplama, royal icing ve izomalt ile dekor teknikleri)
  • Artizan çikolata yapımı ve işleme teknikleri
  • Pull sugar (ileri seviye şeker işleme teknikleri)
  • İleri seviye donuk tatlı teknikleri (dondurma, sorbe, cup)
  • Moleküler pastacılık
  • Banket ve Fransız tarzı tatlı büfesi hazırlaması
  • Gıda ürünü Ar-Ge çalışması
/

MSA Mezunları Hangi Diploma ve Sertifikalara Sahip Oluyor?

  • City & Guilds

    City & Guilds
    Diploması

    MSA profesyonel eğitimini tamamlayan MSA öğrencileri, dünyanın en büyük mesleki eğitim akreditasyon kurumu olan City & Guilds’in uluslararası diplomasını almaya hak kazanırlar.

Eğitmen Kadrosu

23 tam zamanlı eğitmen şef ve mutfağımıza misafir olan konuk şefler ile 30'dan fazla yerli ve yabancı profesyonelden oluşmaktadır.

TÜM EĞİTMENLER